Tillverkning

Lager

Hylla upp och hylla ner med välordnade pallar. Ordning och reda är en självklarhet och en förutsättning för verksamheten.
I vårt lagersystem kan vem som helst både på inköp och i produktionen hitta rätt pall när som helst. In- och utleveranser sker sida vid sida. Allt material som levereras in kvalitetskontrolleras av ansvarig mottagare i bearbetningen.

 

Bearbetning

I vår maskinpark passerar varje år 600 ton gjutgods där en stor del går till egna produkter. Fabriken är högmodern och optimerad för både små och stora serier och framförallt för korta ställtider samt flexibilitet. Utvalda kvalitetsleverantörer i hela världen levererar detaljer, t.ex. gjutgods. Utöver egna tillverkningen hanteras volymer av legoarbeten åt en stor mängd kunder.

Drivhus till pumparna.

Montering

Effektiv kundorderstyrd produktion kräver självstyrning, smarta flöden och noggrannhet i monteringen. Hos Perfecta ansvarar montörerna själva för planering, samordning och tidsramar. På ett lite mindre företag är det kanske enklare än i en storindustri att behålla det personliga och glada. Respekten för varandras arbete blir naturlig liksom kontinuerlig kvalitetskontroll. Det som slår besökaren är lugnet och ordningen som råder, trots den höga produktionstakten.

 

Målning

Våra pumpar målas Perfectagröna i vårt eget måleri. Samma sak gäller här som i övriga produktionen, snabba ställtider och hög flexibilitet. Målerigänget håller högt tempo och det kräver god planering av killarna för att minimera antalet färgbyten. Flexibilitet är av godo, det gör jobbet omväxlande.

 

Provning

Samma person som monterat pumparna har också ansvaret för provningen. Varenda pump provtrycks och dess värden registreras innan leverans. Vid provningen granskas allt i minsta detalj, från täthet och kapacitet till målning och finish.

 

 

 

Ulf lyfter en av Perfectas fordonspumpar efter testkörning.

×